1.Öze: Mikroorganizmaları kültür ortamlarına ekme veya onların lam üzerindeki
preparatlarını hazırlamak için, mikrop naklinde kullanılan bir alettir. Paslanmaz metalden
yapılmış bir sap kısmı ve bu sap kısmına bağlanmış, ucu halka biçiminde ( 2-4 mm çapında )
kıvrılmış telden ibarettir. Tel kısmı kolay ısınıp soğuyan ve oksitlenmeyen platinden
yapılmıştır.
2. İğne: Ucunda halkalı tel yerine düz tel bulun bulunmaktadır. Öze İlikle tek koloniden örnek
alınıp, tüpteki besi yerlerine daldırmalı veya yayma ekim yapmak amacıyla kullanılır.
3. Çengel: Ucu L şeklinde kıvrılmış, mantar ekiminde kullanılan bir tür öze.
4. Eküvyon: Vücudun çeşitli bölgelerinden, değişik yerlerden mikroplu örneklerin alınması
ve bazı ekimlerin yapılmasında kullanılır. Ucu pamuklu , ince , sağlam , tahtadan yapılmış
çubuklardır. Tüpler içinde steril olarak muhafaza edilirler.
Ellerinize saglik.
YanıtlaSiltesekkür ederim:)
YanıtlaSil